Uncategorized

Три дни емоции и много усмивки на големия коледен турнир в Дряново

ФК Локомотив 1927 Дряново беше организатор и домакин на най-големия Коледен детски футболен турнир в страната, на който БЛИЦ бе медиен партньор. Три дни, изпълнени с много емоции, футболни страсти и много грейнали детски лица премериха сили в спортна зала „Дряново“.

Коледният футболен турнир се проведе в спортна зала „Дряново“ с участието на 16 отбора разделени в четири групи по четири тима. Детските гарнитури играха всеки срещу всеки. Благороден жест направи генералният спонсор на турнира изп. Директор на Вагонен Завод „Интерком“АД Дряново Валери Димитров, който подкрепи финансово турнира. Турнирът се откри от президента на ФК Локомотив Дряново Тодор Георгиев – DJ Теди Джорджо, който приветства децата и официалните гости.

Георги Трендафилов – Председател на ОС на БФС Габрово и изпълнителния директор на Корпорация Развитие Александър Александров откриха турнира, а Велин Крачанов – спортен деятел също от Корпорация Развитие подари комплект екипировка от „JOMA“ на децата от Дряново.

Патроните на турнира бяха много щастливи. Капитанът на ПФК Етър Велико Търново, най-успешният Дряновски футболист Станислав Генчев и звездата на ПФК Верея Момчил Цветанов, присъстваха на всички мачове от турнира, общуваха с децата и дадоха висока оценка за качеството и организацията на футболния форум. Съдии на срещите бяха дряновските рефери Илия Семов и Георги Боболов, а финалната среща бе ръководена от футболния спец – реферът от Велико Търновска съдийска колегия Тихомир Боболов, също от Дряново. Боболов и международният рефер от близкото минало Ичко Лозев, Николай и Стефан Енчеви подариха сладки изкушения на всички деца по време на турнира. Домакините от Локомотив подсигуриха топъл обяд и минерална вода в изобилие за всички деца и треньори по време на турнира.

Отборите изиграха много оспорвани срещи, а многобройната публика в препълнената зала допълнително вдигна адреналина на участниците. Всички срещи преминаха в духа на феърплея. До финалната четворка достигнаха ФК Янтра Габрово, ДЮФК Янтра 2013, ФК Фортуна от Плевен и ФК Добруджа от Добрич.

В спора за 3-4 място се изправиха двата габровски отбора, като изиграха един фантастичен мач, който ще се запомни от всички присъстващи. В крайна сметка на трето място се класира ФК Янтра.

В битката за първото място се изправиха ФК Добруджа и ФК Фортуна Плевен. Двата отбора показаха много качества, получи се много здрава битка, головете в срещата бяха по футболен образец. В крайна сметка добруджанци спечелиха с 6:2.

КЛАСИРАНЕ:
1-во място ФК „Добруджа” Добрич.
2-ро място ФК „Фортуна” Плевен.
3-то място ФК „Янтра Габрово” Габрово.
4-то място ДЮФК „Янтра 2013” Габрово.
5-то място ФК „Севлиево” Севлиево.
6-то място ФК „Литекс” Ловеч.
7-мо място ДЮФК „Янтра 2013” Габрово.
8-мо място ОФК „Трявна” Трявна.
9-то място ФК „Етър Велико Търново” Велико Търново.
10-то място ФК „Аристон” Русе.
11-то място ПФК „Локомотив” Горна Оряховица.
12-то място ФК „Чумерна” Елена.
13-то място ФК „Локомотив 1927” Дряново.
14-то място ПФК „Верея” Стара Загора.
15-то място ОФК „Павликени” Павликени.
16-то място ФК „Янтра 1919” Габрово.

Share

Leave a Reply